Merry chrismas 2009

Vi wish you a merry chrismas and a happy new year!

Short days in dezember

Endelig har hele familien juleferien!
Desemberen var en hektisk måned.

Plutselig måtte skolen feire at den er blitt 45 år! Administrasjonen i kommunen vår hadde nemlig (igjen) forslått at ungdomsskolen skulle flyttes til Lødingen. For de elevene som bor lengst vest i bygda vår hadde det betydd en skolevei på over 3 timer hver dag.
En samlet Vestbygd arrangerte en festforestilling på skolen, som vi kommer til å huske lenge!
Ved hjelp av foreldre utarbeidet elevene et program, hvor de på en tydelig, men på ingen måte ufin måte gjorde det tydelig, hva de var opptatt av. "Samme prossedyre som i fjor? - Samme prosedyre som hvert år!" La oss håpe at vi har ro rund skolen vår i noen år framover!

Ellers er hverdagen delt i to: Arbeid og familie. I vår har kommunestyre vedtatt, at Lødingen vil satse på tilbudet på Solstad. JUBEL!!! Desverre viste det seg, at adminstrasjonen ikke syntes det var så lett å omsette i praksis. Så ikke før i september var alle brikkene på plass. Men nå har jeg en full arbeidsuke og det synes jeg er topp. Jeg liker jo å jobbe.

Sarah har lært Dina ukedagene: Søndag: Sarah reiser til Kleiva, Onsdag: Bassengdag med mamma, Fredag: Sarah kommer hjem igjen!
Ellers er det noe hele tiden her i bygda: Korps, handball, basseng, elevkveld. Og som foreldre sitter jeg i korpsstyret og er med i styret til bygdeutvalget.

I høst deltok jeg i videreutdanningen "Introduksjon i dyreassistert terapi (5 poeng)" Jeg har levert en skriftlig oppgave og 7.desember hadde jeg hjemmeeksamen. Nå venter jeg på resultatet.

Ellers er vi blitt medlemer i "LivsVerkene" og Solstad er blitt utnevnt til LivsVerkSted. Det er en spennende vending i livet vår. Det er så artig å oppdage at det finnes flere mennesker "der ute i verden", som tenker i samme baner som oss.

Som dere ser er livet i Vestbygda på ingen måte kjedlig, og det er jo veldig gledelig!
Jeg ønsker dere alle sammen en velsignet julefest og et riktig godt nyttår!
Irina

Jørgn


Dettan året har gjedd mæg en liten smak av «vanlig» arbeid, uten intens byggeaktivitet.
Men bære en liten smak... smaken e god den.
Ellers e æ veldig glad førr at vi som begynte året ilag som freske menneska, fortsatt e freske menneska, ilag. Æ får vel lov å sei at æ først og fremst tenk på ongan og ho Irina, og ho Magda og ho mamma. Men også de andre som vi omgåes tel daglig
Det e i det heile tatt mange teng som æ e takknemmelig og glad førr. Og det aller meste e betenga av menneskan som vi har rundt oss, 0g kontakt med. Takk tel alle dokker.

Æg har lætt førr å bi gla i menneska som ser at det gjør en stor førskjell førr eia, og dermed andre sett liv, ka de tenk og ka de gjør. Alle kan vi gjør nåkka bra, bære vi vil gjør nåkka bra. Det behøv ikkje å vær de store bragdan, men apatien kan vær et vrient uføre å kom sæg ut av. Og verst av alt, den kan smett.
Såh, nok filosofi.

Klarte ikkje å kom ordentlig i gang med sjølve kaia på Solstad. Men alt av forberedelsa, sprenging, sletting, fylling, flytebrygga, sjyveg, fundamentering førr kaia, det aller meste e klappet og klart. Så tel vårn bærs det tel.(nu har æ sagt det.)

Båten e endelig utstyrt med tillatelse til begrenset passasjerbefordring. Så nu har æ lov tel, i inntekts erverv, å ta med inntil 5 passasjerer med på havet, heile året.

Dyreholdet våres e førr meg ei stor glea. Sauan, kua, smådyran, hundan, alle gjør de sett tel det kvar dag e uventa teng som skjer. Nåkka e bra, anner teng e ikkje så bra. Førrøvrig så e dyreholdet godt beskrevven på hjemmesia tel Solstad. (Der gjør ho Irina en kjæmpe jobb)

Æg ønska dokker alle ei fin juletid, og æ håpa at dokker gler dokker tel tia som kjæm, og det nye året. Det gjør æg. Alle gode ønska tel kvar og en.
Jørgen

Dina

Allways together!

"Jeg er ei firåringsjente!"
Som "fireåringsjente" tar man buss 5 dager i uka til barnehagen og er det tilfeldigvis ingen storesøster på bussen, snakker man med andre.
Bøker er tingen, både til å se på bildene, lete etter bokstaver men aller helst til å bli lest for. Men adventskalenderen er grei å ha som "fireåringsjente" da må man lese tall for å hente den rette pakken.
Verden er full av utfordringer, som må forskes på. For tiden spekuleres det på, hvor eggene kommer i fra, før hun plukker de i verpekassen. "Har hønsa eggan inni sæg?"

Dagen etter, før frokosten: "Mamma kom, du må få tre egg inn i deg" (Tre dukker ble puttet under genseren min.) "Jeg har to." (bamser under genseren, æh nei egg?!)
"Mamma nå må du komme, eggan må ut!" (På sofaen kom tre "egg" ut og to hos henne.) Da var det greit, vi kunne lage frokost.

Judith

Med nye skøyter er det morsommere å gå på skøyter!

Hei : D

I år var første året på ungdomsskolen.

Jeg er så glad for at ungdomsskolen og bassenget ikke ble nedlagt. Mange av elevene som går på Vestbygd skole var på kommunestyremøte den 17. desember, og de fleste lærerne.

På fritida spiller jeg altsax i korpset og handball på Lødingen. Det betyr en del tid til reising.

Ha en god jul alle sammen!
Judith

Anna

Dette er Anna flinkest til: Å være blid!

Jeg hadde håpet på at ongan skulle skrive selv noen ord, men ... "Jeg vet ikke hva jeg skal skrive", eller "Mamma jeg kan ikke det!".

OK, da spør jeg: - "Hva var finest i år?"
- "Musikkorpsets sommerskole, ridekursenen, å spille teater, TUR MED FARMOR PÅ HYTTA" var Annas svar.

Hun synes nok det er lettere å fortelle enn å skrive.

Sarah


Merry Christmas!!!

Farm

Activities

News

solstadgaard.no 20©18 » visitor nr: 1811267