Fishingboat

Kultursjarken Åta er en 30 fots tresjark fra 1939, med historie og kultur godt bevart innimellom plankene i skroget. Skipper ombord er midt i livet. Småbruker og sjarkfisker, og produkt av sin tid, og like mye et produkt av den tiden som var. Han levde sine første år uten veiforbindelse, tv, vannklosett og dusj. Han levde i roen, som det moderne samfunnet har mistet. Han vokste opp i enden av en lang linje, hvor historiefortelling, sang, og formidling av taus kunnskap var hverdagen. Denne barndommen har nok preget de visene, tekstene han framfører, og måten han framfører dem på.


Touristinformation

Her are more informastion about aktivities in Vestbygd.

Lødingen VESTBYGD:

The
Cultur-cutter
presents:

Pick from the menu!

- Deep sea fishing on the Vestfjord
- Take your family to a nice trip on a traditional fishingboat
- Be a real fisherman for one day
- The whole year, every season
- Experience the culture that created the boat and the man. In a frame of words, and even tunes

- An ocean of adventures is waiting for you!

The boat takes up to five passengers.
We have to make certain reservations: It must not be too windig.
Contact
Phone 0047 41363402
Email
andrea.rino@rino-shanty.no Time
15:00-18:00
Or you can contact Andrea on her phone 0047 41363402
Date
20/06/2012-08/08/2012
Day
Wednesday
Tickets
750,00 Kroner, children over 3 years halv rpice Capacity: 5

Kulturscoop i Vestbygd

Kultursjarken fungerte som scene.

Denne artikkelen er rett sitert fra Harstad Tidene:

Johs Røde, Jørgen Hesten, Tina Lie og Brede Vestby imponerte stort med ulike typer kultur på Offersøy Feriesenter sist torsdag.

Hesten, Lie og Vestby åpnet helaftenen med en minikonsert ved kaia på Offersøy Feriesenter. Kultursjarken fungerte som scene og de fremmøtte lot seg rive med av de dyktige musikerne allerede idet de kom gående inn mot kai.

Multitalent
Jørgen Hesten er en av Vestbygdas multitalenter og har blitt ganske kjent for sine viser om livets finurligheter i lokalmiljøet. Alikevel imponerer han hver gang og overvelder publikum med sin karakter.
Tina Lie er bedre kjent i utlandet enn her hjemme i Norge og ble kanskje like overveldet over landskapet, scenen og publikum som det publikum ble over henne og stemmen hennes. Sammen med mannen sin skapte de en magisk stemning både med minikonserten i Kultursjarken og senere på kvelden inne på Offersøy Feriesenter.

Rørende
Lie/Vestby og Hesten som spiller ulik type musikk med ulik sjanger har også noen fellestrekk. Tekstene er både rørende og vakre, og oppfordrer lytterne til å igjen tenke over hva slags verdier som egentlig er viktige i livet.
Johs Røde er også multikunstner innenfor både musikk, kunst og litteratur. Det som fascinerte tilhørerne på kulturaftenen mest var kanskje kunsten og engasjementet for ivaretakelse av verden vi lever i.
Røde lager uttrykksfulle og tankevekkende bilder med fiskeriet som hoveduttrykksmåte for sine synspunkter. Engasjementet for miljøvern har vært til stede lenge, og Røde har blant annet vært med på å påvirke England til å slutte å dumpe søppel i havet.
Bilder mot olje
Hans argumenter mot oljeboring kommer også klart frem i bildene han lager. Bildene består av ulike materialer, blant annet gamle tønner og skapmaterialer fra Colin Archer skøytene. Røde fokuserer på viktige temaer og underholder med både humor og alvor.

Helaftenen ble holdt på Offersøy Feriesenter i regi av Kystkulturdagene som foregikk i Vestbygd fram til i går. Bak årets kanskje travleste uke i Vestbygd står Vestbygd Kystlag som arrangør, og i løpet av disse dagene skjer det mye spennende med tilknytning til livet på kysten.
Både Lie/Vestby, Hesten og Røde presenterte kysten og livet her på en flott måte med viktige budskap som folk bør ta med seg: ta vare på det gamle og ta vare på hverandre.

Harstad Tidende mandag 23. juli 2012

Tina Lie, Jørgen Hesten og Brede Vestby

Nå er KULTURSJARKEN i gang! Første konsert på Tranøya fikk gode tilbakemeldinger. Trollfjorden står for tur: 18.7.2012 kl. 22.00. VELKOMMENFarm

Activities

News

solstadgaard.no 20©18 » visitor nr: 1811224